MICROBLADING BORÅS

Microblading
BOKA BEHANDLING
4.8 Fantastiskt bra (687 betyg)

Microblading borås

Vi på Hudvårdsinstitutet erbjuder behandlingar för bryn och ögon. Beträffande ögonbryn arbetar vi med en behandling som har kommit att blivit väldigt populärt, alltså microblading. Vi erbjuder microblading borås. Det är en behandling för ögonbrynen som har ett mer effektivt resultat än många andra metoder för att fylla ut ögonbrynen. I stället för att varje morgon stå och fylla i dem, får du det gjort vid ett tillfälle som sedan håller 1–3 år. Detta innebär att du sparar både tid och energi. En microblading är alltså en tatueringsteknik som innebär att man använder ett litet handhållet verktyg där flera mycket små micronålar sitter tätt ihop i toppen av verktyget. Den här metoden skiljer sig från andra vanliga ögonbrynstatueringar, då varje hårstrå gör separat, alltså strå för strå. De blandas in i de befintliga hårstråna som finns i ögonbrynet, i stället för att måla ett heltäckande ögonbryn. Den här typen av tatuering ger ett mer naturligt resultat. Den här behandlingen passar alla våra kunder, oavsett färg på ögonbrynen. Läs mer om Microbladning på den här sidan!

Hur går behandlingen till?

Behandlingen består av några olika steg. Inledningsvis vill vi diskutera behov och önskemål och även se vilka förutsättningar kunden har att få microblading. Sedan påbörjas behandlingen, sakta men säkert med mätning och en skiss av tatueringen. Vid godkännande från kunden påbörjas tatueringen. Efter det får du salva och instruktioner som talar om för dig vad du behöver göra efter behandlingen. Läs mer om stegen till microblading nedan.

Konsultation

Vid första mötet gör vi en konsultation där vi går igenom hälsokontroll, förklarar vad behandlingen innebär och hur resultatet kan variera något beroende på ålder och hudtyp bland annat. Vi diskuterar även vad du som kund vill uppnå med behandlingen. Vid nästa steg tar vi en före-bild som underlag och så att vi kan följa upp din behandling.

Mätning

Sedan måttar vi upp ögonbrynen, för att se storleken på snittet vi ska använda. Detta varierar beroende på ansiktsform, mimik, och ansiktsform. Efter mätningen målar vi en mall, för att visualisera hur formen kommer att bli.

Spegeln

Efter att vi har gjort mallen visar vi dig som kund, för att bekräfta att du är nöjd med formen och tjockleken, längden och storleken av ögonbrynen. Om du har några invändningar ser vi till att korrigera tills det blir precis som du vill ha det!

Tatueringspenna

Vid en godkänd ögonbryns-mall är det dags för att förbereda och påbörja behandlingen. Då markerar vi ögonbrynet och mallen med en kirurgpenna, tatueringspenna som hjälper oss att hålla ramen. Den bör sitta i några minuter innan vi startar med den semi permanenta tatueringen.

Pigment

Beroende på hudton och pigment på kunden, väljs färg därefter. Efter att huden läker över pigmenteringen blandas färgen med din hudton och smälter in med dina övriga pigment. Vi erbjuder alltså olika nyanser av färg för att det ska passa alla våra kunder. Efter att färgen har sjunkit in kan du se att den passar perfekt med din hudton och drag.

Tatueringen

Varje hårstrå görs strå för strå. Dessa ska beblandas med de riktiga hårstråna, för att få ett så naturtroget resultat som möjligt. Har du inte så mycket naturligt hår, kan man arbeta i omgångar och skapa skuggor som gör ögonbrynen mer fylliga. Behandlingen i fråga gör inte mer ont än att plocka ögonbrynen.

Resultat

Efter att färgen får torka i cirka tio minuter, kan du se ett resultat med naturliga och fylliga ögonbryn. Hela processen tar omkring 2.5 timmar. Det kan ta en stund innan färgen blir den rätta. Under tiden behöver du följa de anvisningar som din terapeut kommer med. Du behöver även använda en speciell salva på tatueringen. Detta går vi tillsammans igenom under ditt besök.

Att tänka på före och efter en Microblading

Före microblading-behandlingen kan det vara bra att undvika Omega-3 en vecka innan. Det kan också vara bra att inte ha för högt blodtryck, eller vara gravid. Du bör inte heller ha några blodsjukdomar. Inte heller ha utsatts för sol de två senaste veckorna. Du bör inte heller ha sår eller utslag kring ögonbrynen. Det kan också vara bra att undvika alkohol några dagar innan behandlingen. Kom också gärna osminkad till behandlingen! Efter själva behandlingen kan det vara bra att tvätta och smörja ögonbrynen med den salva du får med dig. Följ instruktionerna som du får av din terapeut. Du bör också undvika alla krämer under de första sju dagarna, förutom de skyddande, och allt smink i ögonbrynsområdet. Det kan också vara bra att undvika onödigt mycket svettningar, alltså hård träning bastu eller ansiktsmassage och ångbad. Slutligen bör du också undvika solexponering, ljus/laser-terapi, kemiska peelingar, fruktsyror, microdermabrasion, microneedling, och krämer som innehåller regeneringsfaktorer.

Du bör undvika Microblading om du är/har

Det kan vara bra att känna till att beroende på hur ditt tillstånd ser ut, kanske en microblading inte är helt bra för dig att göra, i stunden eller permanent. Några av de aspekter som du bör ha i åtanke är dessa nedan.

Hjärtsjukdomar/okontrollerat högt blodtryck/allmänt dålig hälsa.

Gravid

Har keloider

Diabetes

Epilepsi

Blodsjukdomar

Pacemaker

Det finns fler åkommor som kan vara en anledning att undvika microblading. Detta går vi även igenom under konsultationen. Det är viktigt att läsa på om detta innan eller höra med din läkare eller oss på Hudvårdsinstitutet för att se att du kan genomföra en behandling utan att det påverkar dig negativt inom någon aspekt.

Boka Microbladning på Hudvårdsinstitutet

Vi på Hudvårdsinstitutet erbjuder den bästa behandlingen av microblading. Vår vision är att du som kund ska kunna vakna upp varje morgon med färdiga, snygga och naturliga ögonbryn. Vi erbjuder även den senaste tekniken inom microblading. Det är en teknik som låter pigmenten föras ner i huden med hjälp av tunna blad. På så sätt kan vi sakta men säkert arbeta fram naturliga linjer, likt hårstrån i dina ögonbryn som liknar riktiga hårstrån. Detta ger ett intryck av ett fylligare, välformat men framför allt ett naturligt resultat. I och med att behandling görs för hand blir möjligheterna stora för att få en form och färg som matchar dina unika ansiktsdrag. Den här behandlingen håller i 1-3 år. Vi på Hudvårdsinstitutet erbjuder även eyeliner med samma metod. Genom att göra en microbehandling hos oss kan du spara tid och energi, då du slipper att fylla i eller måla dina ögonbryn. De är alltid färdiga. Processen är snabb och effektiv. Välkommen!

FAQ

Vad är microblading?

Microblading är en semipermanent teknik för att skapa hårliknande streck med pigment för att fylla i och definiera ögonbrynen.

Hur fungerar microblading?

Microblading utförs med en fin nål som används för att skapa små snitt i huden där pigmentet sedan appliceras. Detta skapar en realistisk och naturlig look.

Hur lång tid tar en microblading-behandling?

En microblading-behandling tar vanligtvis mellan 2-3 timmar beroende på kundens önskemål och ögonbrynenas nuvarande form.

Hur länge varar resultatet efter en microblading-behandling?

Resultatet efter en microblading-behandling varar vanligtvis mellan 1-2 år, beroende på kundens hudtyp och hur väl de tar hand om ögonbrynen.

Är microblading säkert?

Ja, microblading är säkert när det utförs av en certifierad och erfaren microblading artist. Pigmentet som används är säkert och allergitestat.

Skicka ett meddelande