Tatueringsborttagning i Borås

Tatueringsborttagning i Borås

Ta bort tatuering i Borås

Var femte person som har en tatuering har funderat på att ta bort den. Men det är fortfarande många som inte vet om att möjligheten finns att ta bort en tatuering med hjälp av laser.

Har du oönskade tatueringar som du önskar bli av med så kan vi hjälpa dig. Med vår nya, effektiva lasermaskin som heter Pico Laser. Vi är stolta över att vara först i Borås med denna magiska lasermaskin.

 

Snabb, säker och effektiv tatueringsborttagning

Vår supermoderna PICO Laser som är en så kallad YAG-laser är den mest kraft-fulla lasern för tatueringsreducering på marknaden. Discovery PICO har fått pris för bästa tatueringsborttagningssystem i Aesthetic Industry Awards.

 

Hur fungerar det?

Laserpulsarna med denna lasermaskin (kallas för picosekunder) avger energi och slår sönder färgpigmenten i din tatuering som löses upp och absorberas av kroppens immunsystem över 6-8 veckor som sedan naturligt bryts ner i kroppen under veckorna som följer. Tatueringen bleks på det sättet gradvis utan att skada huden.

 

Hur går en behandling till?

Hos oss på Hudvårdsinstitutet i Borås börjar alltid en tatueringsborttagning med en kostnadsfri konsultation. Där tittar vi på din tatuering, lyssnar in dina förväntningar samt se vad dina förutsättningar är för att din tatuering ska försvinna helt, vilket ju är målet här. Om du inte funderar på att tatuera över en gammal med en ny, då kan det räcka med viss reducering. 

BOKA BEHANDLING
4.8 Fantastiskt bra (687 betyg)

FAQ

Vad är pico laser tatueringsborttagning?

Pico laser tatueringsborttagning är en avancerad teknik för att ta bort tatueringar med hjälp av en laser som producerar extremt korta pulser, i picosekundområdet. Dessa pulser är tillräckligt kraftfulla för att bryta ned färgpigmenten i tatueringen utan att skada omgivande hud.

Hur fungerar pico laser tatueringsborttagning jämfört med andra metoder?

Pico laser tatueringsborttagning är en effektivare metod än äldre tekniker som Q-switched laser. Detta beror på att pico laser producerar kortare pulser, vilket betyder att energin levereras mer exakt och med mindre risk för skada på omgivande hud. Pico laser är också bättre på att behandla mörkare hudtoner och svart och blå färg i tatueringar.

Är pico laser tatueringsborttagning smärtsamt?

Smärtupplevelsen kan variera beroende på patientens tolerans och området som behandlas. Vanligtvis beskrivs behandlingen som obehaglig…. men ibland smärtsam. Bedövning kan användas.

Hur många behandlingar krävs vanligtvis för att ta bort en tatuerings helt med pico laser?

Antalet behandlingar som krävs för att ta bort en tatuering helt med pico laser beror på flera faktorer, såsom tatueringsstorlek, färg och djup. Generellt sett behöver de flesta patienter mellan 4 och 10 behandlingar med pico laser för att ta bort en tatuerings helt.ibland kan en skugga finnas kvar.

Finns det några risker eller biverkningar med pico laser tatueringsborttagning?

Precis som med alla medicinska behandlingar finns det en risk för biverkningar med pico laser tatueringsborttagning. De vanligaste biverkningarna inkluderar tillfällig rodnad, svullnad. Det kan ibland bli vattenblåsor o små skorpor på behandlingsområdet. I sällsynta fall kan det finnas en risk för ärrbildning, infektion eller ändringar i hudfärgen. Det är viktigt att diskutera eventuella risker med din terapeut före behandlingen.

Kan alla tatueringsfärger behandlas med pico laser?

Pico laser kan behandla de flesta tatueringsfärger, inklusive svart, blått, grönt och rött. Vissa färger, som ljusblått och grönt, kan dock vara svårare att behandla och kan kräva fler behandlingar.

Vilken typ av hudtyper kan behandlas med pico laser tatueringsborttagning?

Pico laser tatueringsborttagning kan användas på alla hudtyper. Det är dock viktigt att notera att personer med mörkare hudtoner kan ha en högre risk för biverkningar som ändringar i hudfärgen. Din terapeut kan ge dig mer information om hur pico laser påverkar din specifika hudtyp.

Vad är den genomsnittliga kostnaden för pico laser tatueringsborttagning per session?

Kostnaden för pico laser tatueringsborttagning varierar beroende på flera faktorer, inklusive behandlingsområdet, tatueringsstorleken och antalet behandlingar som krävs. Generellt sett kan kostnaden per session variera från några tusen kronor till tiotusentals kronor.

Vilka förberedelser behöver jag göra inför en pico laser tatueringsborttagning?

Innan pico laser tatueringsborttagning bör du undvika att sola eller använda brun utan sol i området som ska behandlas. Du bör också undvika att ta blodförtunnande mediciner innan behandlingen. Din terapeut kan ge dig mer specifika instruktioner baserat på din hälsa och medicinska historia.

Vilken återhämtningstid kan man förvänta sig efter en pico laser tatueringsborttagning?

Efter en pico laser tatueringsborttagning kan du förvänta dig att ha en viss rodnad och svullnad på behandlingsområdet. Du kan också uppleva en brännande eller stickande känsla, som vanligtvis går över inom några timmar till dagar. Det är viktigt att undvika direkt solljus på behandlingsområdet och använda solskyddskräm med hög SPF under återhämtningsperioden. Du bör också undvika att röra vid eller skrapa på behandlingsområdet och följa din läkares instruktioner för eftervård. Den exakta återhämtningstiden kan variera beroende på behandlingsområdet och din kropps egna läkningsförmåga.

Skicka ett meddelande